Polen

Warshau

Cultuur, Gastronomie en Gezelligheid troef!

Ontdek deze prachtige barokke stad, snuister over de vele markten, bezoek fantastische musea en herken hier en daar nog de overblijfselen uit het Sovjettijdperk. Deze mix maakt Warshau een boeiende bestemming.

PROGRAMMAVOORBEELD
EXEMPLE DE PROGRAMME
4 dagen
Reis per vliegtuig - verblijf in hotel of jeugdherberg.
Dit is slechts een voorbeeldprogramma, alles kan aan uw wensen en budget worden aangepast.
Voor een vrijblijvende prijsofferte,
contacteer ons.
Il ne s'agit que d'un exemple de programme, tout peut être adapté à vos souhaits et à votre budget.
Pour une offre de prix sans engagement,
veuillez nous contacter.

Dag 1

Vlucht naar Warschau.

Transfer naar het hotel of jeugdherberg. Stadswandelingmet gids. Ontdek de prachtigebinnenstad die terecht op de UNESCO World Heritage lijst staat. Bezoek het Koninklijk paleis de Kathedraal en het grotemarktplein met het beeld van de Warschau-zeemeermin, beschermsymbool van destad.

Bezoek de Palaceof Culture, het imposant gebouw in 1955 door Jozef Stalin aan de stadgeschonken. Met de lift ga je 30 verdiepingen naar boven naar hetobservatieplatform en heb je een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving.

 

Dag 2

Voormiddag: bezoekaan het Museum van de Opstand van Warschau. Dit museum presenteertde militaire gebeurtenissen, maar ook het verhaal van de mensen daarachter vande bloedigste opstand in Europa tegen de Duitse overheersing tijdens WOII.

Na demiddag bezoek het Fryderyk Chopin-museum, beroemdste inwoner van deze stad.

Avondactiviteit: Chopinconcert

Dag 3

Voormiddag bezoek aan het Paleis van KoningJan III te Wilanow. Bezoek de koninklijke appartementen maar ook deuitgestrekte paleistuin met de beroemde zonnewijzer.

Namiddag: bezoek aan Het Joods-PoolsMuseum. Dit unieke museum vertelt het verhaal van de Joden vanaf de diaspora,maar ook het vreselijke lot wat de Joodse gemeenschap onderging tijdens WOII.De lijnen van het grootste Joodse getto zijn nog te zien in het straatbeeld.

Na de middag: wandeling door de Joodse wijk en bezoek aan een synagoge.

 

Dag 4

Bezoek aan het Lazienki park, waar de Warschaunaren in drommen naartoe trekken tijdens het weekend. Dit uitgestrekte park heeft een orangerie, amfitheater en uitgestrekte meren. Bezoek het Lazienki Museum, het Chopinmonument, luister naar de schreeuw van de vele pauwen en bewonder de oefeningen te paard van de militaire politie.

Terugvlucht naar Brussel

Wenst u graag een vrijblijvende offerte? Neem contact op via het offerteaanvraag invulformulier.
Vous souhaitez un devis sans engagement ? Contactez-nous via le formulaire de demande de devis.