Over SEF Travel – Reizen De Strycker
SEF Travel staat voor verzorgde groepsreizen voor zowel scholen als senioren en alle mogelijke andere verenigingen. Een waaier van keuze: taal of natuur, sportief of in stijl, cultuur of gastronomie, het kan allemaal en steeds met maximale aandacht voor de eigen wensen van de groep.

SEF Travel is een afdeling van Reizen De Strycker, al jaren gespecialiseerd in groepsreizen binnen Europa voor zowel scholen, verenigingen als senioren.
Team SEF Travel
Emerald De Strycker
Zaakvoerder

In 2005 trad Emerald toe tot het familiebedrijf, de 4e generatie "De Strycker". Hij begon met het runnen van de groepsreisspecialist SEF Travel om in 2019 de volledige zaakvoering op zich te nemen.
Emerald studeerde aan de Thomas More Hogeschool 'Toerisme Management en Tour Operating'. Zijn missie is om sterke en langdurige partnerschappen te ontwikkelen en mensen de beste ervaringen te bieden. Hij werkt nauw samen met klanten om hun behoeften te begrijpen en zo unieke manieren te vinden om hun verwachtingen te overtreffen.
Hij is lid van verschillende sectororganisaties en staat sinds 2022 aan het hoofd van het Garantiefonds.


Ingeborg Lameire

Accountmanager Groepen

Sinds 2019 in dienst en verantwoordelijk voor de correcte afhandeling van alle groepsreizen. Ingeborg begon haar carrière meer dan 30 jaar geleden in Duitsland met het plannen van concertreizen en muziekfestivals. De liefde bracht haar toen naar Engeland waar ze ook tot 2007 woonde en werkte voor verschillende Incoming bureaus. Ze is perfect tweetalig Nederlands-Engels, maar spreekt ook Duits, Frans en door haar studie Sinologie, nog steeds een heel klein beetje Chinees…

Reizen zit haar in het bloed. Zelf reist ze ook heel graag en heeft zo al veel van Europa doorkruist, maar ook China, de VS en Zuid-Afrika waren hoogtepunten. Daarbij zucht haar gezin even als ze weer scout voor potentiële nieuwe ideeën voor groepsreizen! Haar eigen favoriete Europese steden zijn Wenen, Londen, Lissabon en Leiden. Daarbuiten heeft ze haar hart verloren aan de Oostenrijkse merengebieden, de Portugese Atlantische kust, prachtig mooi Kroatië en New England met zijn combinatie van natuur en gezellige stadjes. Zuidoost-Azië staat nog op het programma! Door haar jarenlange ervaring in de groepsreizensector kan je dus met een gerust hart de voorbereidingen en afhandeling van jouw groepsreis aan haar toevertrouwen!
Team De Strycker
Ellen Van Caenenberghe
Travel Consultant

Ellen is de jongste telg van de Strycker-familie en maakt sinds 2003 deel uit van ons bruisende team.  Ze is dol op wintersportvakanties waarbij ze zelf zeer graag op de latten staat. 
Daarnaast geniet ze ontzettend veel van citytrips. Ze stelt zelf graag haar ideale mix samen: een ontspannende stadswandeling, een snuifje cultuur, een portie architectuur, op tijd en stond een museumbezoek en dat alles gekruid met een stevige portie 'couleur locale'. Uiteraard mag ook een kennismaking met plaatselijke gastronomie niet op het menu ontbreken ! Haar voorkeur gaat uit naar Spaanse bestemmingen, aangezien ze zelf een aardig mondje Spaans spreekt en zo haar kennis van deze warme, zuiderse taal op peil kan houden.

 
Sofie Verstraeten
Travel Consultant

Sinds 1998 staat Sofie in voor het plannen, uitstippelen en reserveren van jullie droomvakantie.  Ze heeft zelf haar hart verloren aan de USA (na een uitwisselingsjaar in Californië) en puzzelt graag samen met jullie aan de ideale roadtrip doorheen dit prachtige en indrukwekkende land. Maar ook voor à la carte programma's op andere bestemmingen binnen en buiten Europa, citytrips, zonvakanties en cruises kunnen jullie steeds bij haar terecht.  Zuid-Afrika en Corsica waren ook onvergetelijke bestemmingen en cruises bleken een verrassend aangename en heerlijke ervaring.  Het Duitse Zwarte Woud was een echte eye-opener. Namibië, Vietnam, Kroatië en Bilbao staan momenteel bovenaan de bucket list. Van je passie je werk kunnen maken, elke dag samen met jullie wegdromen en reisplannen maken, op tijd en stond zelf mogen proeven van al dat moois, ... meer moet dat niet zijn ! 


Peggy Vonck
Travel Consultant

Na haar studies Hotelmanagement is Peggy het buitenlands avontuur gaan opzoeken in Griekenland, meer specifiek op Rhodos. Daar heeft ze 10 jaar gewoond en was actief in zowel de horeca- als evenementensector. Daarna verhuisde ze naar Athene om in de doop- en huwelijkssector als ondernemer aan de slag te gaan.
Na 16 jaar Griekenland werd het tijd om naar België terug te keren en een eigen niche reiskantoor op te starten met als enige bestemming,... ja, u raadt het al: ‘Greece’ 😉! Sinds augustus 2021 vervoegt zij het team bij Reizen De Strycker. Vooral à la carte rondreizen uitwerken is haar ding. Reizigers te laten genieten van authenticiteit en ervoor zorgen dat ze overal goed onthaald worden is haar grootste uitdaging. Daarnaast ervoor zorgen dat de prijs/kwaliteit verhouding top is. Reizen verkopen is als dromen laten uitkomen…het vergt enige fantasie en vastberadenheid.

Een beetje geschiedenis
Het begon allemaal met Florent De Strycker die in 1920 begon met het vervoer van zieken, na de 2de wereldoorlog schakelde hij over op taxi en ceremoniewagen.

In 1951 kocht hij zijn eerste autocar voor het zogenaamde ‘klein toerisme’, en niet in het minst voor het vervoer van de spelers van Racing Lokeren het latere Sporting Lokeren waarvan hij levenslang bestuurslid was, … het begin van Autocars De Strycker.

In de jaren ’60 nam zoon Etienne De Strycker het bedrijf over, hij breidde het bedrijf uit met zowel autocars als schoolbussen en had een eigen programma van zowel binnenlandse als buitenlandse reizen.

Vanaf 1975 waren ook Etiennes zoon, Eddy en diens echtgenote, Monique De Clerck actief in het familiebedrijf.

8 jaar later, in 1983, startte het dynamische koppel met de uitbating van een volwaardig reisbureau op de Markt in Lokeren, dat naast het aanbod van de door henzelf georganiseerde reizen ook een volledig gamma aan reizen van Belgische en internationale touroperators aanbood.

Vanaf 1984 laat Etienne De Strycker het autocarbedrijf volledig aan zijn zoon en schoondochter over. BVBA Reizen De Strycker was geboren.

In de loop der jaren wordt de naam ‘Reizen De Strycker’ een vaste waarde in het Lokerse bedrijfsleven en ver daarbuiten!

Van 1997 tot 2011 is Reizen De Strycker ook aanwezig in Oudenaarde en zet daar de activiteiten van Autocars en Reisbureau De Coster verder.

In 2002 namen Eddy en Monique de reisorganisator SEF Travel over, deze firma was voor hen geen onbekende aangezien zij met hun autocars reeds jarenlang reizen uitvoerden voor mevrouw Dewigne.  SEF Travel stond toen voor “Schools in English Families” en was actief over gans België.  Oorspronkelijk was de leiding in handen van Monique (†), zij werd bijgestaan door bediende Josée (†) die van thuis uit werkte in Alsemberg.

In 2005 kwam zoon Emerald het team vervoegen, de 4de generatie; meteen kreeg ook de naam “SEF” een andere betekenis nl. “Schools in European Families” en werd het aanbod aanzienlijk uitgebreid qua bestemmingen en doelgroepen.  Mede door de koppeling met het reisbureau werd het aanbod uitgebreid over gans Europa en zelfs daarbuiten, naast de inzet van de eigen autocarvloot werden ook reizen met andere vervoermiddelen georganiseerd.

SEF Travel staat voor verzorgde groepsreizen voor zowel scholen als senioren en alle mogelijke andere verenigingen. Een waaier van keuze: taal of natuur, sportief of in stijl, cultuur of gastronomie, het kan allemaal en steeds met maximale aandacht voor de eigen wensen van de groep.

In 2017 werden de autocars ondergebracht in een partnervennootschap “BusenCo” met een vloot van meer dan 80 voertuigen die instaan voor toerisme, personeels- en leerlingenvervoer.

Heden ten dage wordt de leiding waargenomen door Emerald De Strycker, daarin bijgestaan door Ingeborg (SEF Travel) – Sofie, Ellen en Yris (reisbureau).
Wenst u graag een vrijblijvende offerte? Neem contact op via het offerteaanvraag invulformulier.