Groot-Brittannië

Rondreis door Schotland

PROGRAMMAVOORBEELD
EXEMPLE DE PROGRAMME
8 dagen
Reis per autocar - overtocht met nachtboot - verblijf in hotel, jeugdherberg of gastfamilies
Dit is slechts een voorbeeldprogramma, alles kan aan uw wensen en budget worden aangepast.
Voor een vrijblijvende prijsofferte,
contacteer ons.
Il ne s'agit que d'un exemple de programme, tout peut être adapté à vos souhaits et à votre budget.
Pour une offre de prix sans engagement,
veuillez nous contacter.

Dag 1
Overtocht met één van de luxe cruise-ferries van DFDS Seaways (IJmuiden naar Newcastle).

Dag 2
Via de Scottish Borders en een bezoek aan Alnwick Castle bereiken we de hoofdstad van Schotland ‘Edinburgh’. Mogelijke bezoeken zijn onderandere: Edinburgh Castle, Royal Yacht Britannia, Scottish National Gallery of Modern Art (5 verschillende musea).

Dag 3
Perth: Balhoussie Castle Museum: ontdek de geschiedenis van de ‘Black Wash’, het koninklijke regiment van de Highlands. Dundee: Glamis Castle: een kasteel vol legenden en mythen. Aberdeen: tot op heden één van de belangrijkste havens van Schotland. Findhorn Icehouse: hier laat men zien waar de zalm vroeger bewaard werd.

Dag 4
Via de prachtige Noordkust rijden we naar Inverness met bezoek aan Salmon Bothy Museum en Speyside cooperage: de enige nog actieve kuipenmakerij in het VerenigdKoninkrijk.

Dag 5
De hoofdstad van de highlands ‘Inverness’ is gelegen aan de monding van de ‘Ness’, uitvalsbasis voor het slagveld van Culloden Moor. Boottocht op Loch Ness meteen bezoek aan het bijhorende centrum waar u op zoek gaat naar het mysterie van het monster, het Clansman Centre waar het echte leven van de Highlander wordt blootgelegd, Cawdor Castle: vol magie en romantiek.

Dag 6
Fort William: aan de oevers van het ‘Loch Linnhe’ en in de schaduw van de ‘Ben Nevis’, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Tevens is dit het vertrekpunt van de Jacobite, één van de belangrijkste stoomtreinen in deze regio en bekend als decor voor de Harry Potter films. We rijden door naar Glasgow en maken onderweg nog een bezoek aan een whisky distilleerderij. Tevens maken we een rondrit door de Trossachs, gekenmerkt door zijn vele meren (Lochs).

Dag 7
Glasgow: de grootste stad van Schotland. Begeleide wandeling met bezoek aan de grote kathedraal. Terugkeer naar Newcastle met een stop te Gretna Green: Old Blacksmith’s Shop. Overtocht met één van de luxe cruise-ferries van DFDS Seaways (Newcastle naar IJmuiden).

Dag 8
Terugreis. 

Populaire uitbreidingen: Isle of Skye, Isle of Arran en Orkney.

Wenst u graag een vrijblijvende offerte? Neem contact op via het offerteaanvraag invulformulier.
Vous souhaitez un devis sans engagement ? Contactez-nous via le formulaire de demande de devis.