Engeland

Begeleide reis Romantische Cotswolds

4-8 april 2024
Pittoreske dorpjes in honingkleurige steen, bekende en minder bekende paleizen en landhuizen, prachtige Engelse tuinen, meanderende riviertjes verstopt in een glooiend groen landschap : welkom in de Cotswolds!
Op deze begeleide reis nemen we u mee door deze fascinerende streek. We bezoeken een aantal bekende plekken zoals Blenheim Palace en Oxford, maar laten u ook genieten van een privé-tour  in Broughton Castle, uw hart verliezen in een van de tien meest romantische tuinen van Engeland: Miserden. Tot slot nemen we u mee op een ontspannen traditionele paardenkanaalcruise doorheen dit prachtige landschap.
PROGRAMMAVOORBEELD
EXEMPLE DE PROGRAMME
5 dagen
Autocarreis - Nederlandstalige reisbegeleiding - alle bezoeken inbegrepen - overnachting 4*hotel in halfpension.
Dit is slechts een voorbeeldprogramma, alles kan aan uw wensen en budget worden aangepast.
Voor een vrijblijvende prijsofferte,
contacteer ons.
Il ne s'agit que d'un exemple de programme, tout peut être adapté à vos souhaits et à votre budget.
Pour une offre de prix sans engagement,
veuillez nous contacter.
v.a. €945,- Contacteer ons over onze vroegboekpromotie (voor 1 december 2023).
Donderdag 4 april 2024       Vertrek & Overtocht

Transfer naar de haven van Calais. Inscheping en overtocht naar Engeland. Doorreis naar de Cotswolds. Stop met vrije tijd voor middagmaal onderweg.

Inchecken in het hotel. We worden er hartelijk verwelkomd met koffie en een koekje. Daarna bent u vrij om de mooie tuin te ontdekken, te zwemmen of van de Wellness te genieten.

’s Avonds genieten we van een 3-gangen avondmaal in het hotel.

 Vrijdag 5 april 2024                  Blenheim Palace en Oxford

Na een uitgebreid ontbijt brengt de bus ons naar het imposante Blenheim Palace, een prachtig barokpaleis uit de 17de eeuw omringd door 2000 hectare prachtig parklandschap, aangelegd door 'Capability'Brown. Ontdek de formele tuinen, waterterrassen, rozentuin, geheime tuin en prachtig aangelegd meer. Binnen geniet je vooral van de details, de delicatesse van het houtsnijwerk, de handgeschilderde plafonds en de verbazingwekkende porseleincollecties, de fijngewoven wandtapijten en schilderijen die in elke kamer te zien zijn. wist je dat dit paleis ook de geboorteplaats is van Sir Winston Churchill?

We nemen de hele voormiddag tijd om dit landgoed te bezoeken.

Na dit bezoek rijden we naar nabijgelegen Oxford. Uw reisleider neemt je mee op stap door deze beroemde studentenstad. Leer hoe ‘Oxford University’ eigenlijk niet echt bestaat, wat een ‘Don’ is en hoe studenten er les krijgen. Wandel door de oude binnenstad, bezoek de overdekte markthallen en wandel langs de rivier.

Aansluitend vrijetijd om een van de vele colleges te bezoeken.

Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 Zaterdag 6 april2024            Traditionele paardenboottocht+ Cotswoldsrondrit

Deze ochtend trekken we richting Kinbury waar onze privé-paardenboot op ons wacht. Stap aan boord en geniet van deze 2-uur durende tocht van het rustige landschap door een van de mooiste kanalen van Engeland. De paardenboot weerspiegelt zijn rol in het Engelse erfgoed en is beschilderd in de traditionele 'rozen en kastelen'-decoratiestijl, die halverwege de 18e eeuw in de mode raakte. Gelegenheidtot het kopen van een drankje aan boord.

Na afloop rijden we naar het hart van de Cotswolds. We maken mooie fotostops in onder meer Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold. Onderweg krijgen jullie wat geschiedenis en weetjes mee over deze ‘Area of Outstanding Beauty’. Er zal zeker ook gelegenheid zijn om mooie souvenirs te kopen en een kopje thee te drinken in een van de vele tearooms.

Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 Zondag 7 april 2024               Broughton Castle en The Garden at Miserden

Wees Lord of Lady voor een dag in Broughton Castle, verborgen parel van de Cotswolds.

Broughton Castle is sinds 1377 de zetel van de familie Fiennes en is nog steeds bewoond door deze familie. Het ligt omgeven door een indrukwekkende slotgracht in een idyllisch parklandschapen is gebouwd uit de plaatselijke Hornton ijzersteen. Broughton Castle dient ook vaak als filmlocatie, misschien herken je het wel uit The Scarlet Pimpernel(1982), Three Men and a Little Lady (1990), The Madness of King George (1994)en Shakespeare in Love (1998).

We genieten van een privé-tour, gevolgd door een lichte lunch ter plaatse.

Na de lunch gaan we opnieuw dwars door de Cotswolds naar het zuiden, waar we The Garden at Miserden bezoeken.  Deze prachtige, tijdloze ommuurde tuin met uitzicht op de Cotswold Golden Valley was in 2018 winnaar van de Historic Houses Garden of the Year Award. De tuin staat bekend om zijn spectaculaire gemengde borders, en een opmerkelijke taxuslaan ontworpen door architect Sir Edwin Lutyens. Andere magische kenmerken zijn een unieke plataan die door een stenenmuur is gegroeid, charmante graspaden, een oude moerbeiboom die in 1620 werd geplant en een schilderachtig arboretum met individueel gelabelde bomen.

Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

Maandag 8 april 2024           TunbridgeWells en terugreis

Vandaag nemen we afscheid van ons mooie hotel en keren huiswaarts. We houden een laatste stop in Kent, in het lieflijke Royal Tunbridge Wells. De naam verwijst naar de geneeskrachtige bronnen, ontdekt in1606, waar de plaats zijn ontstaan aan dankt. Vanaf de 17e eeuw was het dan ook een geliefd kuuroord voor de aristocratie en begoede Engelsen. In 1909verleende koning Eduard VII de plaats het predicaat Royal.

Samen met je reisleider maak je een wandeling door het centrum op zoek naar beroemde bezoekers uit het verleden, smeuïge verhalen en de geschiedenis achter de beroemde ‘Pantiles’.

Na dit bezoek gaat de reis verder richting Dover voor inscheping en overtocht. Bye bye Engeland, tot een volgende keer.

Garden at Miserden
Cotswolds
Oxford
Blunsdon House Hotel
Blunsdon House Hotel pool
Blunsdon House Hotel garden
Blenheim Palace
Broughton Castle
Broughton Castle garden
Kennet and Avon canal boat
Garden at Miserden
Cotswolds
Oxford
Tunbridge Wells
Wenst u graag een vrijblijvende offerte? Neem contact op via het offerteaanvraag invulformulier.
Vous souhaitez un devis sans engagement ? Contactez-nous via le formulaire de demande de devis.