België

Bastogne

De Slag om de Ardennen

Het laatste offensief van de Duitsers tijdens WWII

PROGRAMMAVOORBEELD
EXEMPLE DE PROGRAMME
1 dag
Reis per autocar
Dit is slechts een voorbeeldprogramma, alles kan aan uw wensen en budget worden aangepast.
Voor een vrijblijvende prijsofferte,
contacteer ons.
Il ne s'agit que d'un exemple de programme, tout peut être adapté à vos souhaits et à votre budget.
Pour une offre de prix sans engagement,
veuillez nous contacter.

‘s Morgens rit naar Bastogne. Bij aankomst in het Bastogne War Museum, onthaal met koffie.

Aansluitend bezoek aan het museum met audio-gids. Dit herinneringscentrum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen opende op een boogscheut van het befaamde Mardasson Memorial de deuren op 22 maart 2014. Het museum biedt een meeslepende, multisensoriële ervaring dankzij decors, getuigenissen,multimedia-installaties en films die het verhaal van vier personages weergeeftin de beroering van de oorlog.

Nadien vrij bezoek aan het imposante Mardasson Memorial, een herdenkingsplaats van de Slag om de Ardennen dat eer betoont aan de Amerikaanse soldaten die gesneuveld zijn op Belgische bodem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daal ook af in de crypte: deze werd uitgegraven aan de voet van het Mardasson Memorial met binnenin drie nissen gedecoreerd door Fernand Léger met fresco’s in mozaïek. In elke kapel bevindt zich een marmeren altaar dat verwijst naar een andere verering: rechts de katholieke godsdienst, in het midden het protestantisme en links het jodendom.

Middagmaal in het museum.

Na de middag is er een geleid bezoek aan de Bastogne Barracks. Het geallieerde hoofdkwartier werd in de kazerne van Bastogne gevestigd in 1944. Je kan de NUTS-kelder bezoeken waar Generaal McAuliffe in antwoord op de Duitse eis tot capitulatie de gedenkwaardige woorden “NUTS” als antwoord gaf. Je kan ook het ‘Vehicle Restoration Center’ bezichtigen waar heel wat legervoertuigen een tweede leven krijgen.

Als afsluiter is er nog een bezoek aan het Duits militair kerkhof te Recogne. Op deze begraafplaats, aangelegd net na het Ardennenoffensief, rusten 6.807 gesneuvelde Duitse soldaten en officieren. Onder elk stenen kruisje liggen de stoffelijke overschotten van zes Duitse militairen waarbij de namen van de geïdentificeerde slachtoffers gegraveerd werden in de grafsteen. Van de 1.300 onbekende soldaten die in Recogne werden begraven, dragen de meeste kruisen de vermelding ‘Ein deutscher Soldat’.

Terugrit naar huis.

Mardasson Memorial
Ardennenoffensief
Duitse begraafplaats Recogne
Wenst u graag een vrijblijvende offerte? Neem contact op via het offerteaanvraag invulformulier.
Vous souhaitez un devis sans engagement ? Contactez-nous via le formulaire de demande de devis.